AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupstine Srbije Miodrag Linta najostrije je danas osudio odluku gradskog veca Bihaca da se u srpskom selu Lipa, u Federaciji BiH, uspostavi Prihvatni centar za migrante.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se migrantski kampovi formiraju u srpskim naseljima kao što su Medeno Polje, Lipa ili bilo kom drugom na području Federacije BiH odakle,su Srbi proterani. Namera gradske vlasti Bihaća i vlasti Unsko-sanskog kantona,jeste da se pošalje jasna poruka malobrojnim srpskim povratnicima u Federaciji,BiH da nisu dobrodosli i da se ponovo isele sa svojih ognjišta - naveo je,Linta.

U saopštenju za javnost, on je dodao da je, pored toga, opravdana sumnja da,"postoji plan pojedinih centara moci u Sarajevu da se migranti trajno,nasele u srpskim naseljima u Federaciji BiH i da uzurpiraju srpsku zemlju i,drugu imovinu".

Linta je ponovo pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da pošalje jasnu poruku,zvaničnom Sarajevu da je nedopustivo da se migraniti naseljavaju u srpskim,naseljima u Federaciji BiH.

On je pozvao i Savet ministara BiH u tehnickom mandatu da ponisti odluku gradskog,veca Bihaća.

- Potpuno je jasno da bi nasilno naseljavanje migranta u srpska naselja značilo još jedno u nizu kršenja Dejtonskog sporazuma i dodatno širenje nepoverenja između,srpskog i bosnjackog naroda - zaključio je LInta.

#BiH

#Migranti

#Miodrag Linta

#Srbi izbeglice

'