AKTUELNO

U više gradova širom Crne Gore i večeras su se okupile pristalice Srpske pravoslavne crkve zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Građani Crne Gore okupili su se i večeras širom zemlje u znak protesta zbog izglasavanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Za večeras su najavljeni molebani u gradovima na crnogorskom primorju - Herceg Novom, Kotoru, Baru, Tivtu, kao i u Budvi, u kojoj je na ulice izašlo oko 4.500 ljudi.

Video: Pink.rs

Video: Pink.rs

Građani Budve su nakon molebana u Crkvi Presvete Bogorodice u Starom Gradu učestvovali u litiji ulicama grada.

Okupljeni su uzvikivali "Kosovo je srce Srbije".

Video: Pink.rs

Večerašnje sabranje u Herceg Novom najmasovnije je do sada. Na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da je veliki broj vernika prvo prisustvovao molebanu, a potom je litija prošla ulicama Herceg Novog do trga i crkve na Belavisti.

Građani će i večeras u Podgorici nakon odsluženog molebana u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, zajedno sa sveštenstvom krenuti u molitvenu šetnju. Nakon toga litija će se vratiti do sabornog hrama gde će vladika Grigorije održati predavanje.

Po blagoslovu Episkopskog saveta, svake večeri u gradovima Crne Gore služi se moleban a nakon službe se organizuju litije, kojima prisustvuju desetine hiljada građana.

Mladić u Bijelom Polju pogođen metalnim predmetom u glavu

Tokom večerašnje litije u Bijelom Polju, u Ulici slobode došlo je do incidenta u kojem je povređen Bjelopoljac B. M. Njega je nepoznatim metalnim predmetom gađala za sada nepoznata osoba. Mladić je krvave glave napustio litiju a novinarima je rekao da nije u stanju da priča. Policija je brzo reagovala i iz lokala izvela mladića za kojeg se sumnja da je gađao B.M.

#Crna Gora

#Protest

'