AKTUELNO

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedni[tva BiH Šefika Džaferovića da je priznanje nepostojećeg genocida u Srebrenici preduslov za sve buduće odnose u BiH i regionu neprijateljska prema Srbiji i srpskom narodu.

Poručuje da se "vrhunska laž" o genocidu u Srebrenici ne može nametnuti srpskom narodu nikakvim zakonom i da to moraju da znaju Džaferović i drugi bošnjački političari.

- Brojne činjenice pokazuju da se u Srebrenci nije desio genocid, da su presude Međunarodnog suda pravde i Haškog trubunala političke i da nisu zasnovane na dokazima već na lažnim iskazima svjedoka Bošnjaka i drugih lica - naveo je Linta, a prenosi u saopštenju Savez Srba iz regiona.

Pored toga, kaže Linta, Džaferović često ponavlja izmišljotine i laži da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH i da je ratni zločin nad Bošnjacima u Srebrenici najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata do danas.

Poručuje da je prava istina da je proterivanje 250.000 i stradanje više od 2.000 Srba u akciji "Oluja" najveći ratni zločin u Evropi posle 1945. godine. 

Linta navodi da je činjenica da su se desili ratni zločini na svim stranama, ali da se nije desio nikakav genocid, te da je potrebno da se kazne svi ratni zločinici, a da se jednako poštuju sve žrtve bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. 

Naglasio je da se u Federaciji BiH i dan danas negiraju ili umanjuju masovni zločini nad Srbima i naveo da se zločinci veličaju i dođeljuju im se odlikovanja, a škole i ustanove dobijaju imena po njima.

#Miodrag Linta