AKTUELNO

Safija Klimenta (55) dobila 20 godina robije jer je spalila kuću u kojoj su stradali njen bivši muž Sulejman Murić (61) i njegova ljubavnica. Safija nije mogla da podnese to što je Sulejman doveo novu ženu u kuću, koju je ona gradila.

Safija Klimenta (55) iz Rožaja osuđena je na 20 godina zatvora jer je 8. aprila 2019. zapalila kuću u kojoj su nastradali njen bivši muž Sulejman Murić (61) i njegova 16 godina mlađa ljubavnica Sedina Močević (45)! Safija nije mogla da se pomiri s tim što je Sulejman doveo novu ženu u kuću, koju je ona gradila!

Nije imala nameru

Klimenta je, prema optužnici, kobnog dana kupila dve litre goriva na benzinskoj pumpi, pa je ušla u kuću kod bivšeg muža, polila dnevnu sobu i zapalila je. Dok se požar širio velikom brzinom, Sulejman i njegova ljubavnica spavali su u susednoj sobi. Vatrena stihija je brzo zahvatila celu kuću i Murić i Močevićeva nisu mogli da se spasu.

Nakon zločina Safija je ušla u jedan autobus za Kolašin, ali je ubrzo uhapšena u tom gradu. Ona se na suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju pravdala da je kuću, koju je zapalila, sagradila zajedno sa bivšim mužem i nije mogla da podnese da u njoj živi neka druga žena.

- Nisam imala nameru nikoga da ubijem, već samo da zapalim kuću. Mislila sam da u tom trenutku u njoj nema nikoga... Onda sam kroz prozor kupatila ušla u kuću, polila je benzinom i zapalila - ispričala je Klimenta.

Ona je dodala da je u braku sa Sulejmanom dobila šestoro dece, koja su sada punoletna.

- Razveli smo se 2011. godine jer me je neprestano fizički i psihički maltretirao. Ja sam od usta odvajala da se sagradi taj porodični dom, a onda je neka druga žena došla tamo da živi na mojoj muci - pravdala se Klimenta tokom suđenja.

Sedinin muž: Nisam znao da živi sa Sulejmanom

Na suđenju Safiji Klimenti svedočio je i muž Sedine Močević, koji je, na zaprepašćenje suda, kazao da nije ni znao da je njegova žena živela sa Safijinim mužem!?! - Sadina i ja smo živeli u Sarajevu i imamo dvoje maloletne dece. Bili smo u odličnim odnosima i živeli u skladnom braku, pa mi nije jasno šta se ovde zapravo desilo. Sedina je 3. aprila otputovala u Rožaje da se vidi sa familijom jer je rođena u tom gradu. Bio sam iznenađen kad sam čuo da je zapaljena i da je živela sa nekim čovekom - ispričao je Sedinin muž i dodao da je njegova žena imala psihičkih problema.

Tim veštaka iz Podgorice zaključio je da je ona bila uračunljiva kad je podmetnula kobni požar.

- Sposobnost da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima kod optužene bila je smanjena, ali ne bitno - piše u nalazu.

Uložiće žalbu

Advokat osuđene žene Rifat Hadrović juče je nakon izricanja presude najavio žalbu.

- Uložićemo žalbu jer postoji osnov za nižu kaznu. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora, ali je sudija doneo odluku da to bude 20. Moja klijentkinja nije komentarisala presudu, ona je žena u godinama i ne razume se u pravne stvari - rekao je advokat Hadrović. 

#Kuća

#Nasilje

#Požar

#Žena