AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas da hrvatsko pravosuđe u što kraćem roku ukine, kako navodi, lažne presude nevino osuđenim Srbima i da ih pusti na slobodu.

Linta u izjavi za javnost tvrdi da presude Srbima za ratne zločine u Županijskom sudu u Osijeku donose sudije koje su pristrasne i korumpirane i da takve presude zato ne mogu opstati.

Linta navodi da se osnovano sumnja da su sudije Darko Krušlin i Zvonko Vekić primali mito i da su bili pristrasni u donošenju presuda, a napominje i da je protiv ovih sudija pokrenut disciplinski postupak.
Vekić je, kako navodi Linta, kao predsednik Veća za ratne zločine u Osijeku pre nekoliko dana osudio vukovarskog Srbina Milana Gojkovića na devet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva u Borovu, saopštio je Saveza Srba iz regiona.

Linta podseća da je Krušlin, kao predsednik sudskog veća u Osijeku, osudio krajem 2014. godine desetoricu Srba iz Trpinje kod Vukovara na 139 godina zatvora.

#Miodrag Linta