AKTUELNO

Premijer Zdravko Krivokapić se danas tajno sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Susret se dogodio danas tokom dana, prije nego što je Krivokapić došao na unapred dogovoren sastanak sa liderima parlamentarne većine.

Da se iza očiju javnosti danas sastao sa Đukanovićem, potvrdio je sam premijer na sastanku sa liderima stranaka parlamentarne većine koji se upravo završio u zgradi Vlade.

Na pitanje lidera DNP-a Milana Kneževića da li se ranije tokom dana sastao sa liderom DPS-a, i to pre sastanka sa predstavnicima večine, Krivokapić je odgovorio potvrdno, ne želeći da kaže o čemu je sa Đukanovićem razgovarao.

Nakon priznanja Krivokapića da se sreo sa Đukanovićem, premijer je ljutito napusti sastanak.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić optužio njega i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića "da ruše Vladu".

- Saopštio je da ima informacije o tome - rekao je Knežević novinarima nakon sastanka u Vladi.

Glavna tema sastanka trebalo je da bude kako da se prevaziđe kriza vlasti nakon što je premijer zatražio smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Na sastanak su došli predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Nove Andrija Mandić, Pokreta za promene Nebojša Medojević, funkcioneri Demokrata Momo Koprivica i Boris Bogdanović, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, nakon sastanka je kazao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

- Poručili smo premijeru da Demokratski front neće glasati za razrešenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića. Pozvali smo Krivokapića da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se kriza u Vladi prevaziđe. Nažalost, premijer nije prihvatio predlog - kazao je Mandić.

#Zdravko Krivokapić