AKTUELNO

Predsednik Zoran Milanović nije želeo danas da otkrije koje će borbene avione kupitii Hrvatska, ali je dodao da se nada da će vlada brzo doneti odluku i da će avioni stići najkasnije do 2024.

Upitan koje će avione kupiti Hrvatska, za koje je tender raspisan pre pola godine, Milanović je rekao da nema komentar.

"Hteo bih da vlada donese odluku što pre. Proces je dosad bio dobar, nije bilo curenja podataka koji su stroga tajna. Hrvatskoj javnosti se na kraju mora položiti račun, ne može biti da se ne zna koliko to košta. Videćemo šta ćemo dobiti i za koju cenu", rekao je.

Ako je to, dodao je, američki avion, on se još nije počeo da porizvodi.

"A, ako je to francuski ili švedski, važi isto", rekao je predsednik i dodao da je najvažnije da avioni budu u Hrvatskoj najkasnije 2024., preneli su hrvatski mediji.

"Hrvatska ne bi smela da bude bez vlastitih resursa ni dan. Ovde vodimo računa da naši kapaciteti ne budu nijednog dana prazni", rekao je Milanović u nadi da će, kako kaže, vlada o tome doneti odluku pre Dana oružanih snaga.

Na kraju obraćanja novinarima, Milanović ih je pozdravio jevrejskom frazom "mazel tov", što znači izraziti zadovoljstvo susretom, situacijom ili događajem.

#Avioni

#Hrvatska

#Zoran Milanović

#nabavka