AKTUELNO

Hladni talas pogodio je danas Zagreb i Sarajevo, a onda i Sloveniju. Pojedine ulice su potopljene vodom, a intenzivni pljusak pratila je glasna grmljavina, javili su bosanski mediji, dok je u jednom trenutku u Sarajevu padao i grad.

U Zagrebu je vetar bio toliko jak da je rušio stabla, nad gradom su sevale munje, a vatrogasci su tokom večeri izašli na niz intervencija zbog stabala koja je vetar rušio na vozila i žice. Zbog rušenja stabala oštećeno je više automobila, a u Dubravi je jedno srušeno stablo oštetilo i krov kuće.

"Index.hr" je preneo da se ovaj hladni talas onda obrušio na Sloveniju, pa zaputio dalje na istok, pa će verovatno protutnjati i kroz Srbiju.

Stanovnica Dubrave ispričala je za 24 sata da je nebo postalo crno kada je sa ćerkom krenula da prošeta psa.

- Odjednom smo u Ulici Vile Velebita čule stravičan udarac, mislile smo ili je grom, ili je zemljotres. Na kraju je vetar srušio drvo na automobil, a koliko mi se čini i stub od rasvete. Auto je neprepoznatljiv... Nije bilo nigde nikog - ispričala je ona.

Jak i krupan grad u večernjim satima pogodio je Peštersku visorovan, a na pojedinim delovima formiran je beli pokrivač visine čak do 20 centimetara.

- Grad je zahvatio površinu od oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta. Veoma jako nevreme, ne pamtimo da se ovako nešto slično desilo ikada kod nas. Na tim parcelama mahom se gaji žitarice i šteta nije velika, jer su žita tek pronikla - rekli su meštani sa Peštera. U večerašnjem nevremenu najviše su pogođena sela Karajukića bunar i Boroštice. Prema rečima meštana, grad je padao oko sat vremena.

Prema poslednjoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do 23 sata večeras pljuskovi i grmljavina su mogući u oblasti Raškog i Rasinskog okruga, kao i u Pomoravlju.

#Nevreme