AKTUELNO

Skupština Crne Gorer je večeras na predlog premijera Zdravka Krivokapića i, uz podršku opozicionog DPS Mila Đukanovića opozvala ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasala Rezoluciju o zabrani negiranjaa genocida u Srebrenici.

Sednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je i glasanje o opozivu ministra Vladimira Leposavića, počela je večeras sa gotovo četiri sata zakašnjenja.

Sednica je bila najavljena za 15 sati.

Poslanici su izglasali u načelu Budžet države za ovu godinu, a u toku je izglasavanje amandmana na državni proračun.

Sednici najpre nisu prisustvovali poslanici najuticajnijeg opozicionog DPS-a Mila Đukanovića, koji od prošlog meseca bojkotuju sednice parlamenta.

Međutim, prekinuli su večeras bojkot parlamenta i ušli na sednicu skupštine u trenutku kada su na devnom redu bili amandmani na predlog rezlucije o zbrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Novu rezoluciju o Srebrenici podnela je Bošnjačka stranka, uz podršku grupe opozicionih poslanika. Poslanici DPS su prekinule bojkot da bi rezolucija bila izglasana, ali i smena ministra pravde Vladimira Leposavića.

Najuticajniji vladajući Demokratski front najavio je ranije da neće glasati za opoziv Leposavića ni za predloženu rezoluciju o Srebrenici.

Demokratska Crna Gora je najavila da će glasati sa opoziv Leposavića, ali ne uz podršku DPS-a, dok je URA Dritana Abazović najavila da će glasati i za opoziv ministra i za predloženu rezoluciju.

Podsetimo, poslanik i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević u parlamentarnoj raspravi poručio juče Zdravku Krivokapiću da kakav god bio ishod sutrašnjeg glasanja o razrešenju ministra Vladimira Leposavića, on više neće biti premijer.

“Ako sutra budete sa DPS-om smenili Leposavića niste premijer, a ako ga ne budete smenili niste više premijer”, rekao je Knežević. Kazao je da od kada je progledao i probauljao, stalno je slušao da su “Srbi nešto krivi kao narod”.

Autor:

#Crna Gora

#Skupština