AKTUELNO

Na putevima u Hrvatskoj prema moru stvorene su kilometarske kolone vozila, a gužve su i na granicama na ulasku u zemlju.

Iz Hrvatskog auto-kluba navode da je kolona vozila iz smera Buzina na zagrebačkoj obilaznici duga oko dva kilometra, a iz smera Jankomira oko pet kilometra.

Pojačan je i ulazak na autoput u Lučkom u smeru mora, a zbog gustine saobraćaja usporeno se i na deonici do Otočca.

Zbog saobraćajnih nesreća na Jadranskoj magistrali u mestu Šmrika i na auto-putu ka moru između čvorova Karlovac i Novigrad u smeru Dubrovnika vozi se naizmenično, jednom kolovoznom trakom.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustine saobraćaja mogući su i na pojedinim deonicama Jadranske magistrale na prilazima turističkim centrima i mestima, Krčkom mostu, riječkoj obilaznici na čvoru Matulji i na deonici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Na granici sa BiH za ulaz u Hrvatsku čeka se oko 30 minuta, dok se na granici sa Srbijom čeka više od sat vremena, a najveće gužve su na granici sa Slovenijom.

Hrvatska policija ovog vikenda provodi veliku akciju u saobraćaju koja je usmerena prvenstveno na vožnju pod uticajem alkohola i droga.

Policija je podsetila da se kazne za vožnju pod dejstvom alkohola ili pod uticajem droga kreću od 700 do 20.000 kuna (od 94-2.678 evra), kao i da je zaprećena kazna zatvora do 60 dana.