AKTUELNO

U Hrvatskoj je objavljeno upozorenja zbog poplava i jake kiše koje su napravile haos u Evropi, posebno Nemačkoj DHMZ je objavio narandžasto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog najavljenih lokalno izraženih pljuskova i grmljavine.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i saobraćaju", piše DHMZ.

Slična upozorenja su objavljena i za nedelju, s izuzetkom osječkog regiona, za koji je objavljeno crveno upozorenje zbog izraženih poplava, uglavnom u Posavini. Količina padavina kretaće se od 60 do 90 mm.

"Preduzmite mere kako bi se zaštitili. Delujte prema savetima nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje i poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote i mogućnost evakuacija. Verovatni su veći prekidi u saobraćaju, te prekid i gubitak struje, komunikacije i vodosnabdevanja. Opasni uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivostii i proklizavanja na mokrim putevima", piše DHMZ.

Autor:

#Balkan

#Evropa

#Hrvatska

#Nevreme

#Poplave

#ciklon