AKTUELNO

U strašnoj tragediji nastradalo je 46 ljudi.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

"U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom... Najveći broj žrtava su građani Severne Makednije, ali ima i državljana Srbije", rekao je Zaev, prenosi MIA.

Foto: Tanjug/Boris Grdanoski

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija.

"Uspeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12-oro dece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina", rekao je Zaev.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji "Besa trans" i da pre prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost" vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, preneli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

#Autobus