AKTUELNO

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović kaže da još nema zvaničnih potvrda da među nastradalima u nesreći u Bugarskoj ima srpskih državljana.

- Svi naši kontakti do sada sa zvaničnim bugarskim institucijama niko nema nijednu zvaničnu informaciju. Molim da dok sve ne proverimo, sačekamo, tragedija je izuzetno teška. Bugarski ministar unutrašnjih poslova Boris Raškov je rekao da ništa strašnije nije video u životu, da su svi izgoreli do neprepoznatljivosti. Identifikacija će biti moguća samo preko DNK - rekao je Jović.

Kaže da se spekuliše da su uzroci ili ljudska greška ili kvar na vozilu.

- Konstantno smo u kontaktu sa svim institucijama, ne znam kada ćemo imati prve konkretne vesti - poručio je ambasador Jović.

Foto: Tanjug AP/Nova TV

Takođe, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović nešto ranije je izjavila da među povređenima nema državljana Srbije. Ona je navela da je ta zemlja u šoku posle nesreće u Bugarskoj.

-Tužan dan osvanuo je za Makedoniju. Naše informacije su zasnovane na saznanjima medija... Velika tragedija... Prema informacijama koje imamo, nema naznaka da ima nastradalih državljana Srbije. Makedonija je u šoku - istakla je Jovanović.

Autor:

#ambasadori