AKTUELNO

Rođak putnika koji je putovao preko autobusom severnomakedonske agencije "Besa trans", koji se jutros zapalio u Bugarskoj, kaže da članovi porodica nemaju nikakve informacije od odgovornih lica u agenciji i da su o nesreći su saznali na Fejsbuku.

- Informaciju smo videli na internetu jutros u šest sati. Pošto je moj rođak bio u Turskoj, počeli smo da zovemo "Besa trans". Zovemo već 3-4 sata, ali odatle nam kažu da nemaju informacija. Кako znaju da zovu kada organizuju putovanja, treba da se oglase i sada kada je najtragičnije. Molim institucije koje imaju neke informacije da kažu narodu. Ne znam kako nemaju informacije, ne znaju ni koliko je ljudi povređeno i ko je povređen - rekao je rođak jednog putnika.

Rodbina i prijatelji nastradalih u autobuskoj nesreći okupili su se jutros ispred sedišta agencije, interesujući se za svoje najmilije. Sedište "Besa transa” od jutros obezbeđuju policijski službenici.

Foto: Tanjug/Minko Chernev/BTA Agency Bulgaria via AP

Podestimo, autobus koji je braćao putnike sa izleta u Istanbulu u Severnu Makedoniju, zapalio se jutros u Bugarskoj. Poginulo je najmanje 46 osoba, među njima više od desetoro dece.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze van životne opasnosti. Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.