AKTUELNO

Očekuje se da jedan od sedmoro preživelih iz autobusa koji je izgoreo u Bugarskoj, državljanin Srbije Sulejmani Ljuljzim iz Preševa, posle završnih analiza bude pušten iz bolnice, saopštio je ambasador Srbije u toj državi Željko Jović.

- Izvan običnih ljudskih pitanja i eventualnih potreba koje ima, nisam želeo da ga uznemiravam na bilo koji način. Mi smo se kao ambasada stavili na raspolaganje gospodinu Sulejmaniju i njegovoj porodici, njegov otac je doputovao ovde u Sofiju - ispričao je Jović.

Prema informacijama koje je ambasador dobio od lekara i zvaničnika sa terena, Ljuljzim je najverovatnije bio prvi koji je razbio prozor na autobus i tako omogućio povređenim saputnicima da se izvuku iz vozila i prežive.

Junak iz Preševa objašnjava i šta je usledilo kada je uspeo da izađe iz autobusa.

Foto: Facebook.com

- Uhvatio sam ženu za ruku i iskočili smo kroz prozor. Tom prilikom sam ja povredio lakat, nogu i ruku, a žena je zadobila povrede lakta i kolena. Operisana je i sada se oseća dobro. Potom sam zaustavio kamion. Vozač je odmah pozvao Hitnu pomoć, vatrogasce, policiju. Brzo su stigli, ali spasa za ljude nije bilo. Prvo su nastradali vozači, a onda nije imao ko da otvori vrata drugima - rekao je on.

Ne krijući da ne može još da shvati koliko je imao sreće, ovaj mladić ne propušta da se zahvali svima na pomoći i pažnji.

- U bolnici ćemo biti još nekoliko dana dok se ne oporavimo. Posetio nas je i ambasador Srbije u Bugarskoj. Kao da su nas neke sile sačuvale, kao da su one prouzrokovale taj nemir zbog kojeg nisam mogao da zaspim - završava Ljuljzim Sulejmani, jedan od malobrojnih ljudi koji su uspeli da prežive najgoru saobraćajnu nesreću u Evropi u proteklih deset godina.