AKTUELNO

Više stotina građana okupilo se večeras ispred zgrade Vlade u Podgorici ali i Beranama protiv pokušaja dritana Abazovića da, kako kažu, ruši Vladu.

Protest je završen uz poruku građana parlamentarnoj većini da bude uz njih, a ne protiv, kao i to da će se sigurno i sjutra okupiti na istom mestu. Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog najave formiranja manjinske vlade.

Građani su blokirali saobraćaj, a ko je organizator ovog protesta i dalje nemamo informaciju. Prisutni tvrde da su okupljanje videli preko internet mreža i priključili se protestu. „Sreda 19.01. narodni protest u 19 sati ispred Vlade. Odbrana narodne volje koju je iskazao 30. avgusta", pisalo je u najavi koja je kružila društvenim mrežama.

Foto: in4s

Na protestu je i poslanik Ujedinjene Crne Gore dr Vladimir Dobričanin, koji je izjavio za IN4S sa protesta „Ujedinjena Crna Gora je tu, a ostali nek se vide".

- Mi smo ovde da branimo pobedu ostvarenu 30. avgusta i bićemo sa svojim narodom na ulici kad god zatreba - poručio je odlučno Dobričanin.

Foto: in4s

- Neće stati Crna Gora, ovo je kršenje naših prava. Pozivamo narod da odbrani izbornu volju - poručeno je sa skupa.

Na protestu je bio i poslanik Demokrata, Momo Koprivica koji je za IN4S izjavio da "Mi u ovoj zgradi vlade nemamo fotelje koje bi branili, mi branimo izbornu volju građana, plate za radnike, dodatke za svu decu, veće penzije, branimo ustavni poredak od neviđene korupcije".

Ispred Miholjskog zbora poručeno je da se sprema izdaja, i da se sad ruši Vlada i da niko častan i pametan niko neće podržati manjinsku vladu.

Foto: in4s

- Niko je neće podržati sem Milo Đukanović koji je uništio Crnu Goru, došli smo u situaciju da nam on uz pomoć URA kroji kapu - naveo je predstavnik Miholjskog zbora.

Okupljeni prozivaju i Vladimira Jokovića za izdaju.

Okupljeni građani su skandirali reči „izdaja", ali i poručili Dritanu Abazoviću da žele njegovu smenu.

Bulevar Stanka Dragojevića je zatvoren, a okupljeni uzvikuju: „Izdaja" i „Smenite Dritana", „Uzeo si pare Dritane", „Sa Lovćena vila kliče Jokoviću izdajniče".

Protest je završen uz poruku građana parlamentarnoj većini da bude uz njih, a ne protiv, kao i to da će se sigurno i sjutra okupiti na istom mestu.