AKTUELNO

Radnik Doma "Rada Vranješević" A.K. i H.E. iz Modriče uhapšeni su u razmaku od 24 časa zbog seksualnog zlostavljanja iste devojčice (13), inače štićenice dječjeg Doma, saznaje Srpskainfo.

Pomenuta devojčica već je prošla golgotu, a u Dom “Rada Vranješević” je smeštena nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je devojčica imala samo 11 godina.

Baba devojčice u međuvremenu je osuđena na sedam godina zatvora, a zlostavljač koji je imao odnose sa devojčicom na 12 godina, piše Srpskainfo.

Umesto da sistem pruži zaštitu nesrećnoj devojčici, on ju je gurnuo u ralje još većih predatora.

Celi slučaj počeo se odmotavati preksinoć, kada je devojčica u teškom stanju izmeštena iz Doma.

– Odmah je bilo sumnjivo upravo to što je tužilac naredio da se devojčica izmesti iz Doma i smesti u prihvatni centar Centra za socijalni rad u Banjaluci. Sumnjivo iz razloga što i dečiji Dom takođe ima svoj prihvatni centar – objasnio je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije.

Prvo je uhapšen E.H. iz Modriče koji je u međuvremenu pritvoren zbog obljube devojčice (13) inače štićenice Doma “Rada Vranješević”.

Ubrzo je istraga usmerena i protiv radnika Doma A.K. koji je uhapšen i nakon kriminalističke obrade biće sproveden na saslušanje kod postupajućeg tužioca.

Srpskainfo saznaje da je u jednom trenutku zdravstveno stanje devojčice bilo toliko teško da joj je ukazana pomoć u UKC Republike Srpske, odakle je vraćena u prihvatni centar.

Iako smo blagovremeno kontaktirali Vladimira Kajkuta, direktora Doma “Rada Vranješević” on nije želio komentarisati da li je radnik ove ustanove uhapšen, zatraživši ujedno upit, na koji takođe nije odgovorio.