AKTUELNO

Na pumpi u Beču cena dizela je dostigla 2,15 evra za litara.

Građani širom Evropske unije su zabrinuti zbog novonastalih cena goriva širom zajednice.

Na jednoj od pumpi u Beču cena dizela je dostigla 2,15 evra za litar, a dok za litar dizela malo boljeg kvaliteta morate platiti 2,39 evra.


Podsetimo, u Srbiji je juče usvojena Uredba o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95. Predviđa da se od sutra i u narednih 30 dana, usklađivanje cena goriva vrši svakog petka, kada će se do 15 časova objavljivati maksimalne cene.

Za poljoprivrednike u Srbiji dizel će najviše koštati 179 dinara
Naftna industrija Srbije će na svojim pumpama uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet dizel po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina. Ostali snabadevači gorivom na pumpama mogu, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat evrodizel po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina.

Cene u Hrvatskoj i Italiji


U Hrvatskoj je juče opet poskupelo gorivo, što ih svrstava među zemlje u okruženju sa najskupljim gorivom, a zemlja koja u Evropskoj uniji prednjači po pitanju cena je i dalje Italija.

Autor: