AKTUELNO

Budvanska policija pronašla je torbicu sa pištoljem kojim je pola sata pre ponoći ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, potvrđeno je podgoričkim Vijestima u policiji.

Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u belu košulju i imao beli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju izuzete snimke.

Kako je Vijestima rečeno, Šaković je sa nekoliko prijatelja večerao u lokalu Korkovado. Bili su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut. Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, koji su ispričali da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Foto: TV Pink Printscreen

Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio na večera. Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu gde su svi sedeli. Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića i rekao "ovaj je sumnjiv pogledaj ga" Šaković nije reagovao. Tada je muškarac počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.

Kako je Vijestima rečeno, ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ispaljeno je osam metaka. Usledila je panika, svi su polegali ispod stola. Ubica se potom dao u beg, potrčao je ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem ka naselju Gospoština. U begu se sapleo i pao nedaleko od ulaza u "Mogren", gde su kasnije inspektori pronašli otiske. Pronađena si i košulja i kačket.

Foto: TV Pink Printscreen

Očevici kažu da je usledio stapmedo, jer su brojni posetioci okolnih lokala počeli da beže nakon pucnjave, što je olakšalo ubici da pobegne. Policija je do ranih jutarnjih sati pretraživala teren.

Oko jedan sat iza ponoći na lice mesta je stigla i dežurna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva.

Autor: