AKTUELNO

Istraga likvidacije visokopozicioniranog škaljarca Milića Minje Šakovića pokazala je prve rezultate.

Nakon što je ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića, ubica je, bežeći budvanskim ulicama, ostavio otiske prstiju na jednom taksi vozilu koje je naletelo na njega nedaleko od mesta zločina.

To je podgoričkim Vijestima ispričao sagovornik uključen u istragu, dodajući da su policajci "skinuli" otiske prsta sa haube tog automobila. Isti izvor dodao je i da je pronađen DNK profil ubice, koji će se, kako je pojasnio, upoređivati sa nacionalnom i bazama policija okruženja.

Visokopozicionirani član škaljarskog klana ubijen je 17. juna oko 23.30 časova, u budvanskom restoranu Korkovado. Ubica mu je prišao dok je večerao s prijateljima, i u njega, s leđa, ispalio najmanje osam hitaca. Tri metka Šakovića su pogodila u glavu, a kad je pao na pločnik, plaćeni egzekutor je, s udaljenosti od pola metra u njega ispalio još dva hica, pa i još tri.

Obučen u svetle farmerke, belu košulju dugih rukava, crne patike s belim vezicama i s belim kačketom na glavi, napadač je pobegao ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem ka naselju Gospoština. Navodno, upravo u tom delu na njega je naleteo taksista, na čiju haubu se oslonio dok je pretrčavao ulicu.

Osim upoređivanja otisaka i DNK profila, inspektori su pregledali snimke s nadzornih kamera pokušavajući da uvežu kretanje ubice i da otkriju da li je imao saučesnike i ko ga je, eventualno, navodio, a ko čekao nakon zločina. Iz te institucije saopštili su da čine sve da rasvetle ubistvo u Budvi, koje nakon godinu zatišja označava nastavak rata crnogorskih kriminalnih klanova.

Ubijeni Šaković je, prema policijskim podacima bio visokorangiran u škaljarskom klanu, a inspektori su ga označavali šefom podgoričkog ogranka te kriminalne grupe. Policija tvrdi da su u proteklih nekoliko godina više puta sprečili njegovu likvidaciju.

Pripadnici Posebne jedinice policije od juče na primorju

Po odluci kolegijuma i direktora Uprave policije pripadnici Posebne jedinice policije upućeni su juče na primorje, gde će tokom letnjih meseci biti zaduženi za dodatno čuvanje javnog reda i mira i bezbednosti. Tri grupe pripadnika Posebne jedinice upućeni su u Bar, Budvu i Kotor, ali će po potrebi obilaziti i druge gradove na primorju tokom letnje turističke sezone.

Da će PJP biti poslata na primorje, najavio je u subotu crnogorski premijer Dritan Abazović, a dan kasnije potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. Resorni ministar najavio je da će u večernjim satima na ulicama biti PJP.

Autor: