AKTUELNO

Stanje dečaka, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreću u subotu na magistralnom putu Trebinje - Bileća je nepromenjeno i malilšan je i dalje životno ugrožen.

Podsetimo, u toj nesreći život je izgubio 55-godišnji N. Lj., a više osoba, koje su bile u vozilu novosadskih tablica, zadobilo je povrede od čega su najgore prošla dva dečaka s teškim telesnim povredama.

Jedan od njih hitno je transportovan za UKC Banjaluka helikopterom, a iz bolnice su za hercegovina.info potvrdili da je zdravstveno stanje nepromenjeno.

- Prema rečima dr Nenada Škorića, specijalista anestezije s reanimatologijom, pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve daljnje prognoze su neizvesne - naveli su iz UKC Banjaluka za Hercegovina.info

Podsetimo, obdukcija je pokazala da je N. Lj. (55) u toku vožnje imao težak srčani udar, pri čemu je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku i udario u automobil porodice iz Novog Sada.

Dva dečaka zadobila su teške povrede. Zbog zadobijenih teških povreda glave, jedan od dečaka je helikopterom prebačen na UKC Republike Srpske. Iz ove ustanove su saopštili da su sve dalje prognoze neizvesne kada je u pitanju zdravstveno stanje dečaka.

Drugi povređeni dečak smješten je na Odeljenje intenzivne nege trebinjske bolnice i njegovo zdravstveno stanje se i dalje prati.

- Dečak je imao povredu slezine. Juče je odmah odrađen hirurški zahvat. Za sada je stabilan, ali i dalje se prati njegovo stanje - saopštili su u bolnici Trebinje.

Pored dečaka povrede su zadobile još tri osobe i kako je potvrđeno u trebinjskoj bolnici, oni su van životne opasnosti.

Autor: