AKTUELNO

Na putu od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, sa državljanima Francuske i Austrije, povređeno je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Gospiću.

Sudar se dogodio oko 15 časova, a zbog uviđaja i sanacije puta, saobraćaj je bio u prekidu do 19.40 sati kada je normaliziran.

Direktorka bolnice u Gospiću, Sandra Čubelić, rekla je Hini da je njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te saobraćajne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana, piše Večernji list.

- Vozač iz Francuske dovezen je bez svesti i bez reakcije zenica, pa je uprkos reanimaciji podlegao povredama i biće upućen na obdukciju, rekla je Čubelić.

Njegova supruga, sin, ćerka i još jedan mladić takođe su povređeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prelome lobanje i karlice, te je zbog težina povreda prevezen na hirurgiju zagrebačke Klinike za dečije bolesti.

Ostalih četvero pacijenata je hospitalizovano u Gospiću, jedna osoba sa teškom povredom, a troje za sada imaju lake telesne povrede, s mogućnošću prekvalifikacije u teže.

Francuski državljani su se vozili u ford fokusu francuske registracije, a austrijski u mercedesu zagrebačke registracije. Tokom uviđaja saobraćaj se odvijao putem prema Gračacu.

Hrvatsku je proteklog vikenda potresla teška saobraćajna nesreća kada je autobus sa poljskim hodočasnicima sleteo sa puta. Najmanje 12 osoba je stradalo, a 32 su povređene.