AKTUELNO

Na Cetinju je danas sahrana tragično stradalih ljudi u masakru koji se dogodio u petak kada ih Vuk Borilović pucao na njih iz lovačkog karabina.

Vuk Borilović (34) usmrtio je 11 osoba na Cetinju u jezivom masakru koji se dogodio u petak, a među kojima je dvoje dece. On je nakon toga ubijen. U pucnjavi je ranjeno šest osoba od kojih je dvoje hospitalizovano na Cetinju, a četvoro u Kliničkom centru Crne Gore.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Podgoričke Vijesti pišu da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr, jer je kao lovac imao oružni list.

Borilović je pogođen sa najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija, a prema saznanjima Vijesti, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocenu iz kojih oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Fotografije sa mesta maskra otkrivaju dramatične prizore sa uviđaja nezapamčenog zločina.

Na njima se, između ostalog, vidi i oružje iz kojeg je izvršen masakr, u rukama jednog policijskog tehničara.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su nakon toga još dve osobe podlegle povredama u Kliničkom centru u Podgorici.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

"On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", naveo je Brđanin.