AKTUELNO

U Dečju kliniku u Tiršovoj preksinoć oko 19 sati stiglo je sedmoro dece, dva dečaka i pet devojčica starosti od devet do 17 godina

Teška saobraćajna nesreća u Bugarskoj, u kojoj je u prevrtanju autobusa teško povređeno 14 osoba, a nekoliko njih lakše, možda se ne bi dogodila da se Alen A., putnik kome je kasnije amputiran deo desne noge, inače astmatičar, nije – zagrcnuo grisinom.

Ovo proizilazi iz kazivanja Nataše Radovanović iz batajničkog KUD Anip Ju Lira, koja je bila i vođa puta. Do nesreće je došlo posle dva-tri sata puta, nakon što je ekspedicija folkloraša u nedelju predveče napustila stajalište na jednoj benzinskoj pumpi.

– Sedela sam iza vozača, a red iza mene su sedeli Alen i Bojana A. Alen se zagrcnuo grisinom. Uhvatio ga je ludački kašalj i ništa mu nije pomagalo da ga smiri, ni voda ni sokovi, ništa. On je astmatičar, i u jednom momentu rekla sam mu: „Alene, ustanite, možda će vam biti lakše kada se ispravite.” Njegova supruga, koja je sedela do prolaza, pustila ga je da prođe i on je izašao i, lagano, došao do mesta za suvozača. Stajao je leđima okrenut šoferšajbni i krenuo da spusti sedište, ali nije znao koje od dugmića da pritisne – priseća se Radovanovićeva.

Foto: FACEBOOK.COM/BG VOICE

„NEKA, NEKA, JA ĆU”

Vozač Darko K. Je, prema daljem kazivanju, tada rekao: „Neka, neka, ja ću.”

– Posegao je desnom rukom, dok mu je leva ostala na volanu „na 11 sati”. Niži je čovek, da bi dosegao sedište, morao je da se izdigne i nagne, i tu je refleksno povukao volan udesno. Prednji točak je utom ušao u kanal. Čula sam ga kako kaže: „Jao, vidi ovo” i – katastrofa. Još nekih 150 metara smo se kretali unapred, za to vreme i ostali točkovi su ušli u kanal. Sreća u nesreći je da desno nije bila provalija, survali bismo se, već stena, koja nas je zadržala – ispričala je Radovanovićeva.

ALENOVO STOPALO ODVALJENO VISILO

Prema njenim rečima, seća se da je pomislila: „Ovo je naš kraj.”

– Prva sledeća slika mi je Alenovo stopalo kako odvaljeno visi. Čuo se vrisak dece, neka su se smireno podizala, tražila put napolje… Evakuisali smo se za četiri minuta – priča Radovanovićeva.

Ona je istakla da im je veoma brzo priskočeno u pomoć i na samom putu i kasnije.

– Za našu državu imam samo reči hvale – rekla je , koja je „samo pod lekovima za bolove” pošto je u nesreći ugruvana i otečena joj je noga.

POVREĐENA I PETOČLANA PORODICA

Prema saznanjima našeg lista, u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, pored najteže povređenog Alena A., nalazi se i petočlana porodica Stojadina M., koji ima otvoren prelom ruke. Oni su, kako nam je rečeno, tamo „gladni i bez ičega”, pa je u toku organizovanje pomoći.

– Njihovoj mlađoj ćerki je bio rođendan. Kupili smo joj tortu, a u bolnici joj je osoblje pevalo rođendansku pesmu – potvrdila nam je Radovanovićeva.

Foto: Facebook.com/BG VOICE

TINEJDŽERU OPERISAN LAKAT

U Dečju kliniku u Tiršovoj preksinoć oko 19 sati stiglo je sedmoro dece, dva dečaka i pet devojčica starosti od devet do 17 godina.

Nakon pregleda i dijagnostike, utvrđeno je da je njihovo zdravstveno stanje stabilno, a dr Siniša Dučić ne očekuje da će se komplikovati. Prema njegovim rečima, šestoro dece bi u naredna dva dana trebalo da bude pušteno kući.

Kako Objektiv saznaje, najteže povređeno dete koje je prebačeno za Beograd je P. M., igrač starijeg ansambla u KUD. Nakon operacije lakta, on će još nekoliko dana morati da ostane u bolnici. Zbog stresa koji su pretrpela usled nesreće, sa decom će u Tiršovoj razgovarati i tim psihologa.

SAMO KAD MI JE MUŽ ŽIV

Alenova supruga Bojana A. juče nije želela da govori za medije.

– Važno mi je da mi je suprug živ i dobro koliko je to moguće u ovoj situaciji – rekla je pošto smo je jedva naveli da prokomentariše.

Prema rečima Radovanovićeve, supruga i ćerka Alena M. su ga videle. On je svestan i stabilan.