AKTUELNO

Goran Vlaović (38), pripadnik "škaljarskog klana" koji je juče ujutru likvidiran u "sačekuši" na Pagu u Hrvatskoj, iz Crne Gore je izlazio samo jednom godišnje i to samo da bi letovao u Hrvatskoj.

Upravo to je iskoristio ubica, Kraljevčanin Duško Tanasković, kako bi ga sačekao posle izlaska i likvidirao ga nasred ulice, ne mareći za brojne svedoke i kamere.

Kako navodi hrvatski Jutarnji list, Vlaović se uvek kretao u pratnji telohranitelja, upravo jer je strahovao da može biti nečija meta. Da li je strahovao samo od pripadnika suparničkog "kavačkog klana" ili je imao još neprijatelja predmet je istrage, ali je jasno da je Vlaović bio zabrinut za sopstvenu bezbednost. Gde je telohranitelj bio juče ujutru, kada je po izlasku iz noćnog kluba, ubica prišao s leđa i ispalio mu hitac u vrat, nije poznato.

Navodno, Vlaović je tokom cele godine bio u rodnoj Crnoj Gori i granice je prelazio samo tokom leta kako bi sa devojkom, bivšom mis Srbije, Draganom Banić, odmarao na Pagu. Tako je bilo i ove godine. Banićeva je bila u blizini kada je Tanasković ispalio kobni hitac u Vlaovića i s njim je išla do bolnice, međutim ranjenom škaljarcu lekari nisu uspeli da spasu život. Izdahnuo je ubrzo posle napada.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Informer.rs

Tanasković, Kraljevčanin koji je osumnjičen da je zapucao, posle zločina dao se u beg, međutim u jednom trenutku se čak vratio nazad kako bi proverio da li je njegova meta zaista mrtva. Očigledno je imao zadatak da Vlaović ne sme preživeti. Nakon toga bacio je oružje i počeo da beži, međutim kako je zločin počinio pred brojnim svedocima koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, Interventna jedinica ga je ubrzo presrela i uhapsila ga.

Po hapšenju Tanasković je rekao policajcima da je tražen i u Crnoj Gori zbog ubistva, kao i da je robijao i kao maloletnik. Dalje je odlučio da se brani ćutanjem, po savetu advokata koji je ekspresno angažovala njegova porodica.

Dva pravca istrage

Istraga ovog ubistva koje je diglo na noge Hrvatsku, je u toku, ali se veruje da je Tanasković bio unajmljen da izvrši likvidaciju i da je u pitanju nastavak obračuna dva najjača crnogorska klana - škaljarskog i kavačkog.

Međutim, ne može se isključiti ni mogućnost da je Vlaović bio meta navijača jer je pre više od 10 godina bio osumnjičen da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača "delija" Marka Vesnića.

Lažna lična karta

Prema pisanju medija, Tanasković je prilikom hapšenja kod sebe imao lažnu ličnu kartu.

Na karti je bilo ime Jovan B. i na njoj se navodilo da je rođen 1980. godine, a navodno izdala ju je PS Voždovac.

Devojka misica gledala ubistvo

Foto: INSTAGRAM.COM/PRIVATNA ARHIVA

Atraktivna brineta u čijem društvu je bio Vlaović je bivša mis Srbije Dragana Banić. Ona je za medije juče potvrdila da je bila u vezi sa Vlaovićem dve godine i da je bila tu kada je umro, kao i da je van sebe nakon zločina.