AKTUELNO

Među turistima ima i dece.

Budvanski hotel u kojem se, kako se sumnja, 96 gostiju otrovalo hranom odbacuje krivicu i tvrde da su se turisti otrovali na drugom mestu.

Iz hotela su rekli da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali, pišu Vijesti.

„Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu“, tvrde iz hotela.

Gde su se tačno gosti otrovali pokazaće istraga koja je u toku, a policija je uzrokovala hranu koja se nalazi u hotelu.

Foto: Pixabay.com

Podsetimo, prema pisanju Vijesti oko 30 turista prijavilo se sinoć u službu Hitne pomoći u Budvi žaleći se da su se otrovali hranom. Sa druge strane, RTCG navodi da je taj broj mnogo veći i da se prema njihovim saznanjima otrovalo 96 turista. Opšta bolnica u Kotoru saopštila je da je primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

„Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15-16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje“, rekao je portalu dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović, prenosi Dan.

Gosti su bili smešteni u hotelu koji se nalazi kod Autobuske stanice u Budvi. Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.