AKTUELNO

Miloš Martinović, koji je u masakru na Cetinju izgubio dva maloletna sina i suprugu, četiri dana posle tragedije morao je da uđe u stan smrti kako bi uzeo stvari svoje porodice. Kako piše crnogorska Pobjeda, nesrećni čovek zatekao je jeziv prizor i krvavu prostoriju.

Podsetimo, Vuk Borilović (34) počinio je stravični masakr na Cetinju kada je ubio deset ljudi i ranio šest iz, za sada, nepoznatog razloga, a nastavak tragedije zaustavili su meci policije, ali i jednog meštanina, koji su ubili pomahnitalog Borilovića.

Kako prenosi crnogorska Pobjeda, Martinovića je po ulasku u iznajmljen stan, koji se nalazi u kući Borilovića, a u kom je sa porodicom do masakra živeo, zatekla krv po podu i nameštaju, dok su ga na fotelji dočekali delići mesa koje su otkinuli meci.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug Video, Tanjug AP/Risto Božović, Facebook.com/Vuk Borilović/Privatna arhiva

- U kuhinji je nesrećni čovek zatekao neiskorišćene patrone lovačke municije, ispod kreveta našao je futrolu lovačke puške i mobilne telefone koje je koristila njegova porodica pre nego je brutalno ubijena - piše Pobjeda.

Niko ne može da pretpostavi kako je bilo nesrećnom čoveku dok je gledao užas i mesto na kom je izgubio sve što je imao i ponovo proživljavao tu tragediju.

- Brižljivo je sakupio ostatke tela i pohranio ih u crkvi, odakle će, kada bude smogao snage sahraniti ih u porodičnu grobnicu. Neiskorišćenu municiju Martinović je poneo sa sobom u porodičnu kuću gde sada živi - prenosi Pobjeda.

Nakon što je ušao na mesto zločina i mesto stradanja svojih najmilijih, Martinović je obavestio jednog od komandira policijske stanice na Cetinju o nađenim dokazima, a devet komada neiskorišćene municije predao je policiji, piše crnogorski list.

Foto: Printscreen/Tanjug Video

Kako dalje navode, istog dana o svemu što se događalo Martinović je poslao mejl obaveštenja na adrese načelnika Odeljenja bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije i ministra unutrašnjih poslova.

- Dana 16. 08. 2022. oko 13 sati i 30 minuta sam pošao u Medovinu bb, kuću gde se desio zločin da uzmem lične stvari. Tom prilikom sam u kući, pored ličnih stvari, u kuhinji našao neiskorišćenu puščanu municiju (patrone). Po svemu sudeći, zaključujem da nije urađen uviđaj i ispoštovane zakonske procedure - napisao je Martinović, a prenela je Pobjeda.

Ukazao je da je ponovo proživeo teške trenutke i iskazao otvorenu sumnju da li policija uopšte želi da rasvetli zločin koji se desio 12. avgusta na Cetinju.

- Osećam se povređenim zbog ovako neodgovornog odnosa prema žrtvama ovog monstruoznog zločina, prevashodno članovima moje porodice. U neverici da, pored sve muke, moram po kući da kupim neispaljenu municiju i ostale tragove zločina, gubim nadu da policija uopšte želi da rasvetli ovaj zločin - stoji u pismu koje je objavio crnogorski portal.

Autor: