AKTUELNO

Prema nezvaničnim infomracijama ubijeni Vlaović u Hrvatsku je ušao čamcem, koji je ostavio vezan u mestu Sukošani, koje je oko 80 kilometara udaljeno od ostrva na kom je ubijen

Goran Vlaović, zvani Goro koji je 25. avgusta rano ujutru ubijen ispred noćnog kluba na popularnoj plaži Zrće na ostvu Pag, naočigled devojke, srpske manekenke Dragane Banić, u Hrvatsku je ušao gliserom koji je ostavio na 80 kilometara od ostrva! Kako otkriva hrvatski Jutarnji list, sumnja se da je ubijenom škaljarcu gliser ostao usidren u mestu Sukošani.

Oni za sada ne navode da li je Vlaović na ovaj način možda želeo da zavara trag, jer kako je ranije otkriveno, iz straha za sopstvenu bezbednost Crnu Goru je napuštao jednom godišnje, i to da bi sa devojkom letovao na ostrvu na kom je i ubijen.

Podsetimo, zbog ubistva Vlaovića, istog dana uhapšen je državljanin Srbije, Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem i određen mu je pritvor. Istog dana, otkriveno je i da je Crna Gora za Tanaskovićem već raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Milića Minje Šakovića, u junu u Budvi.

Advokat Žalićemo se na pritvor Branilac Duška Tanaskovića, osumnjičenog za likvidaciju, advokat Vinko Gulišija najavio je za Jutarnji list da će se žaliti na odluku suda da Kragujevčaninu odredi pritvor. Kako je najavio, žalbu će podneti i na rešenje o pokretanju istrage protiv Tanaskovića. Podsetimo, advokat je ranije izjavio da se uhapšeni državljanin Srbije psihički ne oseća dobro.

Foto: Beta/Zvonko Kučelin

Na pitanje Jutarnjeg lista da li je utvrđeno na koji način su Vlaović i Tanasković ušli u Hrvtatsku, kao i da li je tačno da je Vlaovićev gliser ostao u Sukošanu, portparol zadarskog Županijskog državnog tužilaštva koje vodi istragu, Denis Sokol, nabeo je da je istraga tajna i da će tužilaštvo sprovesti hitne istražne ranje koje proizilaze iz policijskog uviđaja.

- Jedna od njih mogla bi biti i ispitivanje neposrednog očevica ubistva, kojeg je identifikovao jedan od redara koji se u četvrtak oko 6 sati, kad se dogodilo ubistvo, zatekao ispred noćnog kluba na Zrću. Druga istražna radnja mola bi biti pretres glisera kojim je Vlaović došao u Hrvatsku i kojeg je usidrio u Sukošanu - navodi dnevnik i dodaje da je ključni dokaz koji je mogao da otkrije pozadinu likvidacije, mobilni telefon, Tanasković pre hapšenja uspeo da uništi, tako što ga je kamenom razbio nedaleko od mesta zločina.

- Nije isključeno da je to bio samo takozvani radni mobilni telefon, koji pripadnici krimi grupa koriste jednokratno, tokom izvršenja krivičnih dela - navode oni i dodaju da na rasvetljavanju celog slučaja, kao i naručioca likvidacije i motiva ubistva, zajednički rade hrvatska, srpska i crnogorska policija.