AKTUELNO

Goran Vlaović zvani Goro (38), koga je 21. avgusta hicem u potiljak na ostrvu Pagu ubio Kragujevčanin Duško Tanasković (28), biće sahranjen na Novom bežanijskom groblju, u grobnici vrednoj 900.000 dinara.

Prema informacijama, telo ubijenog Crnogorca prebačeno je u mrtvačnicu na Bežanijskoj kosi.

- Porodica je angažovala jednu pogrebnu agenciju, koja je obavila sve procedure za transport ubijenog Vlaovića iz Hrvatske. Pošto na Novom groblju, gde je kremiran Vlaovićev ujak, bubnjar Dragoljub Đuričić, ne mogu da se kupe grobnice, oni su odlučili da sina sahrane na Bežaniji - kaže izvor Objektiva.

Grobnica u kojoj će biti pokopan ubijeni Vlaović već ima nadgrobni spomenik i ploču.

Bager će raditi i na dan sahrane

- Tek na dan sahrane biće iskopan grob za Vlaovića. On se nalazi dalje od ubijenih članova kavačkog i škaljarskog klana, čije su porodice u poslednje dve godine platile grobnice čak i po tri miliona evra – navodi dobro obavešten izvor.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na Bežanijskom groblju, inače, počivaju i osobe za koje se veruje da su "pale" tokom rata dva najmoćnija kriminalna klana, ali i oni čija su imena bila u vestima iz crne hronike.

Ko sve počiva na Bežaniji?

Tako je porodica platila 25.000 evra za poslednje počivalište Strahinje Stojanovića (30), koji je stradao u septembru 2020. u eksploziji džipa BMW X5 na Novom Beogradu. Porodica je blizu ulaza u groblje kupila porodičnu grobnicu za četiri osobe.

Skupocena grobnica od crnog mermera plaćena je 2.726.190 dinara u kešu. On je sahranjen na takozvanoj kavačkoj strani groblja, dok su "škaljarci" prekoputa.

Tako je Bojan Mirković (34) pokopan 12. novembra 2020. na Bežanijskom groblju, u grobnicu koju je njegova porodica platila 2,1 milion dinara.

Odmah ispred njega je velika grobnica u kojoj počiva Milan Milovac zvani Cigla (47), koji je 12. januara ubijen u Ekvadoru.

Foto: Instagram/Printscreen, Pink.rs/S. Milovanov

Njegova familija je kupila veliku grobnicu u takozvanom elitnom delu groblja, koju je platila 2.940.210 dinara. Grobnica je od najkvalitetnijeg crnog mermera, jedna je od najvećih u tom delu groblja i namenjena je za šest osoba.

Na "kavačkoj" strani je, u grobnici za koju je porodica platila 29.000 evra, sahranjen i Luka Perenčević (28), navijač FK Rad koji je u maju ove godine izrešetan u teretani u beogradskom naselju Banjica. Ona je sagrađena od posebne vrste granita i ozidana je, a planirana je za četiri osobe. Nalazi se iza groba ubijenog Strahinje Stojanovića, koji je povezivan sa "kavačkim klanom".

Šakovića ubio Luka sa Karaburme?

Prema najnovijim podacima iz istraga koje su sprovele regionalne bezbednosne službe, čovek koji je ubio Milića Minju Šakovića u Budvi je izvesni Luka iz beogradskog naselja Karaburma. Navodno, taj čovek je umešan u još jedan zločin počinjen u Beogradu i navodno je blizak kriminalnoj grupi Belivuk–Miljković, ali i „vračarskom klanu” Nikole Vušovića.

Foto: Foto:Nadzorne kamere, TV Pink Printscreen

Prema nezvaničnim saznanjima, policija Crne Gore će uskoro objaviti sve što zna o ubistvu Šakovića, inače visokorangiranog „škaljarca”, kao i da li je u sve umešan i Duško Tanasković, uhapšen zbog ubistva Gorana Vlaovića na Pagu.

Autor: