AKTUELNO

Iako se u pojedinim hrvatskim medijima pojavila informacija da je u telu Tomislava Pavalića (30), specijalca ATJ Lučko, kome je pozlilo prvog dana obuke, nakon čega je prevezen u bolnicu gde je preminuo, deset sati kasnije pronađeni tragovi efedrina, stimulansa koji se koristi za povećanje mišićne mase, u sredu su ove navode oštro demantovali ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i glavni direktor policije Nikola Milina.

- Nemamo nikakvih naznaka na osnovu kojih bismo uopšte išli u pravcu da tako nešto proverimo. Toksikološki nalaz i veštačenja biće gotovi za deset dana, a do tada je potpuno besmisleno razgovarati o tome šta je izazvalo smrt - rekao je Božinović.

Još jedan specijalac, 27-godišnjak iz Petrinje, koji se razboleo na istoj obuci, skoro u isto vreme kada i pokojni Tomislav Pavalić, i dalje je u bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, obojica specijalaca su se žalila na bolove u plućima, a dok su trčali, navodno su u jednom trenutku rekli da se osećaju „kao da lebde”. Nastavili su da trče, a kada to više nisu mogli, legli su na zemlju.

Po dolasku na lice mesta, Hitna pomoć im je stavila masku za terapiju kiseonikom. Na pitanje da li su vakcinisani, komandant Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk rekao je da se radi o ličnim podacima koji ne bi trebalo da se iznose u javnost.

Autor: