AKTUELNO

Supruga ubijenog muškarca došla je do policijskog punkta gde je saznala za strašnu vest.

Penzioner osumnjičen za pucnjavu kod Karlovca bio je u rodbinskim vezama sa žrtvom, prenose hrvatski mediji. Svedoci krvavog pira u naselju Lemić Brdo kažu da je Ivica P. ubio bratanca Stjepana L. (69) nakon što je uzeo automatsku pušku, išao po selu i pucao po kućama i automobilima.

– Kažu mi da je izrešetao četiri-pet kuća i nekoliko automobila. Ubio si je bratanca koji živi preko puta njega Stjepana L. (69) i ranio Stjepana P. par kuća dalje. On živi usred sela, ja sam na kraju, ali je došao do moje kuće i sve redom rešetao. Brat mi kaže da su pobegli na sprat, četveročlana porodica, tako su se spasili, ubio bi i njih – rekla je za Jutarnji list prestrašena meštanka.

Ona kaže da mu je baratanc prošle nedelje doterao drva za zimu da se ne smrzne.

Govori da je pre penzije radio u HEP-u, nije bio druželjubiv, živeo je samotnjački, s uvek spuštenim roletnama na kući i bez ikakvih kontakata sa susedima. Znao je da pravi probleme i puca iz oružja zbog čega je često dolazila policija.

– Uzimali bi mu oružje, ali je on valjda uvek imao nekih zaliha – kaže žena.

Pre nego što ga je uhapsila policija, pokušao je da zapali sopstvenu kuću. U ovim trenucima je gase karlovački vatrogasci.

“Došla mu je žuta minuta”

Foto: Tanjug AP/Darko Bandić

Supruga ubijenog muškarca došla je do policijskog punkta gde je saznala za strašnu vest. Zbog šoka joj je pozlilo pa joj je u kolima hitne pružena pomoć, onda je odvezena s mesta događaja.

– Ne znam šta bi bio motiv, vikao je da će sve pobiti, ljubomoran što drugi imaju kuće i aute, ljubomora, alkoholol, psihički problemi, ko će ga znati. Došla mu je žuta minuta – govori meštanka Lemić Brda.

U pomahnitali pohod krenuo pijan

Kako javlja Dnevnik, ubica je u kući imao arsenal oružja. Kako kažu susedi, u ubilački pohod 69-godišnjak je krenuo pijan.

– Čula sam da se puca, nisam imala pojma o čemu se radi. Susedi su šokirani. Koliko čujem, ubio je svojeg bratanca, od ujaka sina – rekla je jedna od meštanki naselja Lemić Brdo.

Dodala je da je psihički bolesnik i da hrvatski branitelj.

– Ne znam zašto mu nisu oduzeli oružje. Njemu je policija oduzela deo oružja – dodala je.

Kako kaže, osumnjičeni je “ljubomoran na svoju ženu i od jutros su se tukli njih dvoje”.

– Bio je pijan, a pre nego što su ga uhvatili zapalio je svoju kuću pa zapevao ‘Gori gora, gori borovina – navodi.

Autor: