AKTUELNO

Mladić Mladen D. iz Laktaša, koji se ubio zbog snimka na kom je ismejan na društvenim mrežama, biće sahranjen danas na gradskom groblju u Laktašima.

U dvorištu kuće već se okupio veliki broj ljudi, iako povorka ispred kuće kreće u 13 sati. Narod pristiže da se oprosti od Mladena. Mladić će biti sahranjen u belom sanduku na koji je majka Biljana pala i zagrlila ga. Ne može da se odvoji od kovčega svog sina, a otac jedva stoji od tuge. Mladenova sestra Dragana teši roditelje.

Plač i jecaji u porodičnom domu posle gubitka voljenog sina, brata, unuka, rođaka, prijatelja.

Kraj kovčega je i Mladenova slika. Slika mladića koji je prerano napustio ovaj svet posle mučnih scena koje je doživeo.

Komšije za Mladena imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan, da je najviše voleo da sadi cveće za majku. Ističu da neće odustati od traženja pravde, a najavljuju i proteste. Ranije je objavljeno da je policija uhapsila radnika benzinske pumpe sa video-snimka na kojem je prikazan kako snima Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji se ubio.

Mladen Dulić je ismejavan i sniman kamerom tokom prijavljivanja za posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama. Motiv samoubistva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži.

Ova tragedija šorkirala je Republiku Srpsku i region. Iza Mladena su ostali otac Dragan, majka Biljana, sestra Dragana sa porodicom, baka Obrenka, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Pesma koja će se čitati na sahrani

Rekli su mi, a ja ću pričat’ dalje…

Rekli su mi da si iz ljubavi rođen.

Rekli su mi da si bio dobro dijete. Rekli su mi da si dobrim vođen. Rekli su mi da si čuvan rijedak cvijete. Rekli su mi da si bio voljen.

Rekli su mi da si na oblaku spav’o. Rekli su mi da si htio samo bolje. Rekli su mi da si leptire pozdravlj’o. Rekli su mi da mrave nisi gazio. Rekli su mi da ti niko nije smet’o. Rekli su mi da si na sve pazio. Rekli su mi da sve oko tebe, bilo je sveto.

Rekli su mi da si voljet’ znao. Rekli su mi da si pušt’o druge. Rekli su mi da nisi bio zao. Rekli su mi srca punog tuge…

A, ja ću reći, ono što još nismo,

za odlazak tvoj, puno krivi svi smo. Jer Bog dragi anđela nam dadne, da za raj nas pripremi, pokajanja gladne. Jer Bog dragi anđela posla’ mila, da nas čuva, a mi, mi slomismo mu krila.

Putuj Mladene, jer s’neba si i došao, tvoja anđeoska duša ostavila je zlatni prah, svim stazama kuda si prošao…

Mirno spavaj….

Autor: