AKTUELNO

Evropski komesar za dobrosusedsku politiku i proširenje Johanes Han biće u poseti Makedoniji sutra i prekosutra gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva.

Na sajtu makedonske vlade objavljeno je da će makedonski premijer Zoran Zaev održati zajedničku konferenciju za novinare sa Hanom sutra u 14.30.

Kako prenosi MIA, komesar će se, osim sa premijerom, sastati i sa predsednikom parlamenta Talatom Džaferijem, liderom partije DUI Ali Ahmetijem, liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, liderom Alijanse za Albance Zijadin Selom i sa predstavnicima nevladinih organizacija.

Han je posetu Skoplju najavio putem Tvitera prošle nedelje nakon sastanka sa zamenikom makedonskog premijera za evropske poslove Bujar Osmanijem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim.

- Veoma se radujem poseti Skoplju sledeće nedelje sa političkim sastancima i razgovoru sa predstavnicima civilnog društva. Uveren sam da će vlada iskoristiti pozitivan momenat i da će do kraja godine videti dalje rezulate reformi. To zahteva konstruktivnu saradnju svih političkih snaga, uključujući i opoziciju - poručio je Han.

#Johanes Han

#Makedonija

'