AKTUELNO

Telo novorođenčeta pronađeno je u nedelju u selu Hlevnica u opštini Đurmanec, a telo bebe poslato je na obdukciju, rekao je Hini u ponedeljak portparol Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Lončar je rekao da je krivična istraga u toku i da još nema drugih informacija.

Pojedini mediji javili su da telo bebe nije pronađeno u kući.

- Kada su me pitali da li je napolju, rekao sam da to ne mogu da potvrdim jer nemamo tu informaciju - rekao je Lončar.

Nezvanično mediji prenose da je telo pronađene bebe bačeno među đubre i da zagorska kriminalistička policija intenzivno traga za majkom deteta, čiji im identitet još uvek nije poznat, prenosi Mondo.

Policajci se raspituju za trudnice koje su možda primećene u gradu, a u toku je saradnja sa lekarima u okolini kako bi se proverio spisak svih osoba koje su imale kontrolisanu trudnoću. Da li je dete rođeno mrtvo ili je reč o čedomorstvu, otkriće obdukcija u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju.

- O toj bebi se priča od juče, kada je policija počela da kruži Hlevnicom i Đurmancem, ali niko ništa konkretno ne zna. Šokirani smo ako je ovo zaista tačno, da je beba ostavljena u otpadu da umre na temperaturama ispod nule. Nadam se da će policija brzo pronaći roditelje. Za takav čin nema opravdanja, čak i ako je beba mrtvorođena - kaže jedan meštanin Hlevnice.

Druga komšinica kaže da zbog zime slabije izlazi napolje, pa ne zna koja je od meštana u drugom stanju.

- Nikoga ne treba unapred osuđivati, ali malo je reći da sam zapanjen ovim podatkom. Pa kakva osoba treba da budeš da odbaciš bebu kao vreću smeća? U selu se priča da je možda neko od prolaznika odgovoran za to delo i da počinioci nemaju veze sa našim krajem - otkriva on.

Autor: