AKTUELNO

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva jutros je uhapšen još jedan visoki policijski funkcioner koji je povezan sa kavačkim klanom.

Ovim je nastavljena jučerašnja akcija policije u kojoj je privedeno više osoba.

Kako nezvanično saznaje Borba, taj policajac je bio visoko rangiran u podgoričkom Centru bezbednosti.

Više osoba uhapšeno je juče u velikoj policijskoj akciji, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo. Službenici Specijalnog policijskog odeljenja, prema istim informacijama, tu operaciju sproveli su na teritoriji Podgorice i Cetinja.

Među uhapšenima su i neki bivši službenici Uprave policije, a koji su navodno blisko sarađivali sa kavačkim kriminalnim klanom.

Pre par dana uhapšen je policajac Goran Stojanović, takođe po nalogu SDT-a.

Njegovo hapšenje, navodno, deo je te iste akcije čišćenja policijskih redova.

„Na udaru istražitelja su oni za koje se sumnja da su preko Skaj aplikacije ostvarivali nedozvoljene kontakte“, rekao je juče izvor Vijesti.

Jedan od sagovornika kazao je da je policija pretresla kuću kolege, ali nisu precizirali da li je pronađen bilo kakav dokaz koji bi potkrepio njihove sumnje.

Prema saznanjima lista, predmeti u kojima se očekuje hapšenje nekoliko policajaca formirani su nakon što je SDT-u iz Evropola stigla poslednja isporuka transkripata razgovora vođenih preko kriptovane aplikacije.

Autor: