AKTUELNO

Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa, ubedljivo je pobedio pa je Milo Đukanović posle više od 30 godina izgubio funkciju prvog čoveka Crne Gore. Ko je Milatović i šta će on doneti Crnoj Gori komentarisao je Nebojša Medojević, jedan od osnivača Demokratskog fronta za Pink.

Tema broj jedan svuda u regionu je Crna Gora i izbor novog predsednika.

- Ja imam specifičnu poziciju pošto sam sa Đukanovićem vodio političku borbu licem u lice i na prvoj liniji fronta. Đukanović 33 godine vrši vlast u Crnoj Gori na državnim funkcijama i kreirao je jedan režim mafijaškog tipa i Crnu Goru je pretvorio u jednu privatnu, kriminalnu državu pa se danas kuburi sa čitavim nizom veoma teških problema. Duga vladavina je ostavila veoma loše posledice koje su prerasle u hronične probleme. Razorio je privredu, razorio moral nacije, uveo je Crnu Goru u trans-nacionalni kriminal, uništio je industrijsku proizvodnju, formirao narko klanove koji prete zemljama u regionu, etablirao šverc cigareta i kokaina, tako da sam zadovoljan jer se završila epoha zla- rekao je Medojević.

Foto: TV Pink Printscreen

Pred Jakovom Milatovićem je veliki izazov, on je bez političkog iskustva. Ljudi nisu dominantno glasali za Milatovića, ovo je bio referendum protiv Đukanovića.

- Nered je napravljen jer je razoren politički sistem. Pred Milatovićem je izazov kako izaći iz krize, čekaju nas parlamentarni izbori u junu mesecu. Pred čitavom Crnom Gorom je veliki izazov kako demontirati opasni politički sistem koji je stvorio Đukanović. Milatović nema puno vremena, a mi imamo puno očekivanja, a Crna Gora ima puno problema- zaključio je Medojević.