AKTUELNO

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je preteće pozive za aerodrome, železničke stanice i hotele u Crnoj Gori uputio P.M (45)

Aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviće se putem međunarodne policijske saradnje i da će biti preduzete odgovarajuće mere u odnosu na P.M.

- Službenici Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odeljenje bezbednosti Bar, jutros su obavešteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će 'dići u vazduh' hotele i železničke stanice, ne precizirajući koje - saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo izazivanje panike i nereda.

- Preduzete su mere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen preteći poziv P.M (45) iz Beograda. Takođe, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Autor: