AKTUELNO

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić rekao je Televiziji Vijesti kako veruje da će istraga u vezi sa iskopavanjem tunela ispod podgoričkog Višeg suda vrlo brzo dovesti do imena šest osoba, za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u ovom slučaju.

On je potvrdio da određena količina vatrenog oružja nedostaje iz depoa. To povezuje nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

Terzić je ojasnio da su se u depou nalazili i dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog dela.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

Naveo je još da je kombi koji je juče pronađen u Botunu kupljen u Nikšiću i da je to učinio državljanin Bosne i Hercegovine.

- Sumnjamo da su ovaj kombi ta lica koristila da dođu do centra grada, i da se kasnije istim tim vozilom odvezu. Skidaju se video-nadzori u užem i širem delu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela zato što su specifično obučena, što se kreću u grupi, što imaju određene rance ili kofere u kojima, možemo da pretpostavljamo, možda nose lopate, krampove, oruđe koje su korisitli ili potencijnalno možda određene predmete koji su nestali iz depoa.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

Upitan da li zna imena osumnjičenih za kopanje tunela, odgovorio je odrično, ali da će se sve vrlo brzo znati.

On je dodao da se još uvek ne zna šta nedostaje iz depoa Višeg suda.

- Popis još uvek traje. Nedostaju određena vatrena oružja iz određenih predmet, i ja imam svoje lično mišljenje da je cilj bio da se dođe u posed određenih predmeta koji potencijalno sutra mogu baciti na kolena istrage protiv jedne ozbiljne kriminalne grupe.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

Upitan da li su spisi predmeta ubistva vlasnika "Dana" Duška Jovanovića bili u depou Višeg suda i da li je taj predmet kontaminiran, Terzić je saopštio da su njegova saznanja da se taj predmet nalazi u depou.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

- Apsolutno sebi ne bih dozvolio taj luksuz da isključim da je motiv onih koji su učestvovali u ovim kriminalnim aktrivnostima bio i da možda dođu do tih predmeta i da na neki način izvrše kontaminaciju tragova kad je u pitanju vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo Duška Jovanovića. Radi se o automatskoj pušci - rekao je Terzić.

#Podgorica

#kopanje tunela