AKTUELNO

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović (33) koji su uhapšeni u Bosni i Hercegovini, tačnije u "Sarajevo Tower" elitnoj zgradi, prema našim nezvaničnim informacijama, iznajmili su ceo sprat ove zgrade i živeli prilično upadljivo s obzirom da su bili begunci na Interpolovoj poternici.

"U zgradi Sarajevo Tower stanovi za injamljivanje idu od 1.500 evra, pa naviše. To su luksuzni apartmani. Uhapšena lica su iznajmila ceo sprat i sve su nadgledali, ali su i bili nadgledani. Ceo kompleks je u kamerama, a oni se nisu ponašali neupadljivo, obzirom da su na poternici. Vozili su skupa kola, živeli poprilično rasklašno", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Ističe da su veoma lako uhapšeni.

"Često su bili u ženskom društvu, bili su bučni i odmah su bili "targetirani" kao sumnjivi".

Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

Inače, Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora.

Jovanović je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, ali i Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara.

"Na stadionu Partizana video sam Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom. Rečeno mi je da je drugi egzekutor na Krfu bio Vladimir Vojinović", rekao je Hrvatin.

Jovanovićevog rođenog brata Vuka izrešetali su pre godinu dana na Karaburmi, što je navodno bila opomena za Gibu - "da se smiri".

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine.

Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.

Autor: