AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je rekao da su identifikovane gotove sve osobe koje su učestvovale u kopanju tunela do zgrade depoa Višeg Suda u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je rekao prilikom gostovanja na "TVCG" da su identifikovane gotove sve osobe koje su učestvovale u kopanju tunela do zgrade depoa Višeg Suda u Podgorici. Dodao je da ova afera predstavlja jedan od najvećih udara na institucije sistema.

"Čudno je što se mi čudimo da postoje ovakve stvari kada već znamo kakve smo institucije zatekli i kako su ljudi u institucijama bili povezani sa kriminalnim organizacijama. Pojedini od njih su uhapšeni, a neki se i dalje nalaze u institucijama. Sada se mafija pokušava spasiti kazne koja ih neminovno čeka. Zadovoljan sam tokom istrage oko ovog slučaja", rekao je Adžić.

Dodao je da je izveštavanje medija otežalo da se dođe do lica koji su počinioci dela. Naveo je istraga ide u dobrom smeru.

"Imamo identifikovano veći broj lica. Identifikovali smo osobe koje su učestvovale u kopanju tunela. Očekujemo da tim istražitelja iz Crne Gore poseti Beograd i da u saradnji sa njima pokušamo da lica koja su počinila ovo delo privedemo pravdi. Čekamo potvrdu od zemalja iz kojih lica potiču, da dobijemo potvrdu", naglasio je Adžić.

Autor: