AKTUELNO

Lukas Kiralj Jeremić, jedan od trojice dečaka koji su za samo 24 sata nestala u Hrvatskoj, pronađen je u Rijeci, javljaju hrvatski mediji.

Tokom nekoliko proteklih dana hrvatskoj policiji je prijavljen nestanak trojice dečaka rođenih 2009. godine, dvojica se nakon praznika nisu vratila u domove za decu u kojima su smešteni — jedan u Brezovici, a drugi u zagrebačkim Dugavama, dok je u međuvremenu, potraga za dečakom u Rijeci obustavljena jer je pronađen.

Potraga se nastavlja za još dvojicom dečaka

Prvi je 7. januara nestao Ivan Šnajdar, koji se udaljio s adrese u Zagrebu, dan kasnije u Rijeci je nestao Lukas Kiralj Jeremić, a istog dana u Zagrebu je nestao i Patrik Geck.

Foto: Fotoc/MUP HRVATSKE

Reč je o recidivistima, pa se njihov povratak u domove očekuje uskoro.

Foto: Fotoc/MUP HRVATSKE

- Pretpostavljamo gde se deca nalaze, ali imamo različite razloge i elemente koji nam otežavaju konkretni pronalazak - izjavila je Anita Matijević, načelnica Odeljenja za maloletničku delinkvenciju i kriminalitet MUP-a za RTL.

Foto: Fotoc/MUP HRVATSKE

Ona je rekla da bez obzira što imaju saznanja da su neka deca u manjem ili većem riziku za vreme bega, u svaki od tih nestanaka ulažu maksimalne napore da se dete nađe u najkraćem mogućem roku.

U slučaju da posedujete informacije o ovim dečacima, iz policije pozivaju da odmah obavestite najbližu policijsku stanicu ili nazovete na broj 192. Takođe, informacije možete dostaviti i putem i-mejl adrese: nestali@nestali.hr

Autor: