AKTUELNO

Hrvatska je jutros osvanula pod veoma niskim temperaturama. Najhladnije, minus 13, bilo je u Bednji, na Zavižanu minus 12, Zagrebu je izmereno -9.2 stepena, Ogulinu -9.5, a Rovinju -3.4.

Najviše snega, 27 centimetara, ima u Crnom Lugu u Delnicama, a u Bosiljevu 24. Crveni meteoalarm i dalje je na snazi za riječku regiju. Onde se, naime, očekuju olujni i orkanski udari bure, a najjači udari vetra biće od 90 do 180 kilometara na sat.

Kako javljaju lokalni mediji zimski uslovi su na većini puteva u Lici, Gorskom kotaru i pojedinim putevima u Istri.

Foto: Tanjug/HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

U priobalju duva olujna bura, povremeno s orkanskim udarima, a u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Hrvatski autoklub vozače moli za strpljenje i savetuje im da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Takođe su saopštili kako za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog putnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci/Istri i obrnuto.

Za sve grupe vozila zatvoreni su i deo autoput A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, deonica Stare ceste kroz Gorski kotar (DC3) Gornje Jelenje-Kikovica, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most; županijski putevi ŽC5217 Bruvno-Mazin i ŽC5199 u mestu Štirovača.

I Operativni centar civilne zaštite izdao je narančasto upozorenje zbog olujne bure u regijama Dubrovnik i Split i žuto upozorenje zbog olujnih udara bure u regiji Knin.