AKTUELNO

Uloga maloletne ćerke (14) u stravičnom ubistvu oca Saše K. daleko je složenija nego što se moglo i pretpostaviti u prvim trenucima istrage, a njeno ponašanje šokiralo je istražitelje, ali i stručne radnike.

- Iako se ipak radi o detetu, maloletnoj ćerki žrtve, jako nas je iznenadilo što nije pokazala nikakve znakove empatije odnosno da joj je žao zbog onoga što se dogodilo njenom ocu - otkriva do sada nepoznate detalje slučaja koji je šokirao Republiku Srpsku i region izvor Srpskainfo.

Maloletna ćerka je saslušana pred psihologom i stručnim radnicima koje je iznenadila hladnokrvnost devojčice od 14 godina. Maloletnoj ćerki ubijenog Saše, koja je označena kao saizvršilac u teškom krivičnom delu, produžen je pritvor rešenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene s obzirom na to da se radi o starijoj maloletnici

Istraga i dalje ide u pravcu utvrđivanja odgovornosti ko je konstantno nabavljao lek "treana" jačine 10 mg kojim je duži period trovan ubijeni Saša K.

Upravo se ćerka ubijenog sumnjiči da je ocu u limunadu sipala lek čime ga je neposredno pre ubistva omamila. Ovaj deo će kako saznaje Srpskainfo takođe biti jasan nakon što se otklone svi problemi sa IZIS-om u Doboju.

TEŠKO UBISTVO

Za krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo i za koje se može izreći doživotna robija, osumnjičeni su Sašina supruga A.K. i njen navodni ljubavnik D.L. kojima je Okružni sud u Doboju produžio pritvor za još dva meseca.

Dvojac se sumnjiči da su kao saizvršioci, zajedno s maloletnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način.

Istragom je utvrđeno da su supruga ubijenog A.K. sa kojima je imala dve maloletne ćerke i njen ljubavnik tinejdžer 29. januara upali u porodičnu kuću i savladali Sašu K. koji je prethodno bio omamljen tabletama koje mu je u limunadu sipala ćerka A.K. (14). Nakon što su savladali Sašu, oblepili su mu glavu selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i trakom. Zadali su mu nekoliko udaraca od kojih je krvario da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.

Foto: Tanjug/Video

Osumnjičeni su se kretali prema izletištu u dva automobila, tinejdžer je vozio prvi, a A.K. drugi u čijem gepeku se nalazio vezani Saša K. Po dolasku na izletište A.K. je otvorila gepek i četiri puta u stomak ubola supruga nakon čega su ga izbacili iz auta u šumi i pobegli.

Oružje kojim je izvršeno teško ubistvo još nije pronađeno.

Srpskainfo je ranije ekskluzivno objavila da je veliku ulogu u brzom hapšenju osumnjičenog D.L. i rasvetljavanju slučaja imao policijski sužbenik iz Doboja koji je noć pre primetio sumnjivo ponašanje tinejdžera na lokalnoj benzinskoj pumpi.

Autor: