AKTUELNO

Posle urađenog popisa u Depou Višeg suda u Podgorici do kojeg je letos bio prokopan tunel od susedne zgrade, utvrđeno je da između ostalog nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dve puške, nezvanično saznaje TVCG.

Utvrđeno je da u jednom od predmeta između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera „GO phone”, ključ od vozila marke „audi A8", pasoš, Rešenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bela koverta ispisana hemijskom, vizit karta "Enterijeri".

Kada su je reč o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon marke „samsung".

Osim toga, kako se saznaje, komisija je utvrdila da nedostaju dva telefona i to marke „samsung" i „nokia" za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom međutim nije evidentirano da ih je to lice preuzelo odnosno da su mu predata.

Foto: Facebook.com/Dritan Abazović

Javnost je posebno interesovalo šta je bilo sa drogom iz Depoa. Prema nezvaničnim informacijama TVCG ovo su rezultati popisa kada je u pitanju droga koja nedostaje, odnosno koja nije pronađena:

1. U pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dve prazne a u dvema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62g heroina;

2. U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692g.

3. U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68g.

4. U pravosnažno okončanom predmetu nisu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862g, 1,492g, i 58,503g.

5. U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726g kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od 6 foldera-registratora i 1 paketa a pronađen je 1 paket i 4 foldera-registratora. Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gde je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Autor: