AKTUELNO

Posle dvanaest dana borbe za život, preminula je 39-godišnja žena koja je 8. marta gurnuta sa terase trećeg sprata socijalne zgrade u Ohridu.

Povodom ovog događaja, Centar javne bezbednosti Ohrid podneo je krivične prijave protiv 32-godišnjeg lica iz Ohrida zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo "ubistvo u pokušaju", kao i protiv 21-godišnjeg lica takođe iz Ohrida zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo "pomaganje".

Žena je bačena sa terase usred bela dana, oko 11.30 sati, a o raspravi koja je prethodila događaju svedočili su stanari zgrade gde se odigrala tragedija.

Insistirali su da ostanu anonimni, jer se plaše za svoju bezbednost, a objasnili su da je osoba u čijem se stanu dogodilo sve, inače 21-godišnji mladić, odavno poznat policiji.

- On je bio u zatvoru zbog droge, nedavno se vratio, i ovde često dolaze sumnjiva lica. Plašimo se da javno izađemo, ali svi smo potreseni. Ovde se živi nebezbedno, ima krađa, rasprava, dolaze razni ljudi, narkomani. Žena koja je bačena sa terase nije ovde živela - objasnili su komšije.

Žena je poreklom iz Skoplja. Od skoro je u Ohridu, gde je došla u potrazi za boljim životom. Često se družila sa osobama koje sada sumnjiče za krivična dela pokušaja ubistva i pomaganja.

Nije imala dece, niti stalno zaposlenje.

Nakon pada sa terase, prevezena je u bolnicu Sveti Erazmo sa teškim telesnim povredama, nakon čega je prebačena na Hirurško odeljenje u ohridsku opštu bolnicu. Odmah nakon događaja, Centar javne bezbednosti Ohrid je rekao da će se utvrditi da li je reč o pokušaju ubistva ili nesrećnom slučaju, a oba osumnjičena lica su privedena nakon pola sata od događaja.