AKTUELNO

Beranac H.Č (29) i državljanin BiH V.B. (32) osumnjičeni za ubistvo muškarca na putu Podgorica-Cetinje određen je pritvor do 72 časa nakon što su saslušani u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Pred tužioca je prvo priveden Beranac, a potom i državljanin BiH. Oni su uhapšeni danas u akciji Sektora za borbu protiv korupcije i podgoričke policije.

"Svi su pripadnici škaljarskog klana"

Iz Uprave policije saopštili su da ubijeni i dvojica uhapšenih pripadaju istoj organizovanoj kriminalnoj grupi i da su juče planirali izvršenje teškog krivičnog dela na štetu jednog ili više članova njima suprotstavljene kriminalne organizacije.

Crnogorski mediji navode da su sva trojica deo kriminalne grupe "škaljarski klan".

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović rekao je danas da je nakon sinoćnje pucnjave u kojoj je ranjen muškarac, koji je podlegao povredama, u relativno kratkom roku identifikovan H.K. iz Berana kao neposredni izvršilac ubistva.

Šćepanović je istakao da je utvrđeno da je smrtno stradali sa osumnjičenim H.K. i sa još jednim licem u blizini mesta ubistva planirao izvršenje teškog krivičnog Dela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe.

Prema njegovim rečima, prilikom sprovođenja kriminalnog plana i realizacije teškog krivičnog dela, osumnjičeni H.K. je ubio saizvršioca R.M, dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom delu, a bilo je namenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog dela.

Autor: