AKTUELNO

Gorden Kej je preminuo juče u domu za stare i nemoćne.

Njegov život i karijeru obeležila je uloga Renea u seriji "Alo, Alo". Gorden Kej preminuo je u 75. godini, a u intervjuu koji je dao 2002. godine osvrnuo se na svoju karijeru, privatni život, kao i gudbitak koleginice koja je tumačila njegovu suprugu u čuvenoj seriji.

Atmosfera na snimanju bila je vrlo dobra. Svi smo pomagali jedni drugima. Gledali smo scene u kojima nismo učestvovali i od srca se smejali. Ja bih uvek gledao, pa i zato da imam tačan osećaj kako napreduje epizoda. Zato što smo se gledali i podržavali sve je i ispalo tako dobro. Imali bismo četiri-pet dana za probe i doveli bismo sve u red - rekao je Kej.

Foto: Printscreen Youtube

Iako je spremno otkrio detalje svog života u svojoj autobiografiji iz 1989. "Rene i ja: nešto kao autobiografija", u kojoj je otkrio da mu je najtaže palo u životu to što su tabloidi otkrili da je homoseksualac. Osim toga, o ljubavi nije želeo da priča:

Ljubav? Da, povremeno. Ali to smatram svojom privatnošću. I o tome ne govorim. Gluma mi je poziv. Ja sam svoj vlastiti proizvod. I o tom proizvodu govorim. I njega prodajem. Ali ovaj deo ne spada u proizvod. Imao sam sreću što sam susreo prave ljude, ili se barem pojavio pred pravim ljudima, koji su mogli da mi ponude posao.

Foto: YouTube screenshot

Najteži trenutak u karijeri, zbog koje je često putovao, ipak je bio kada morao iz Australije hitno da se vrati u Englesku jer je saznao da je Karmen Silvera, koja je tumačila njegovu suprugu Edit, veoma bolesna.

- Nažalost, nisam stajao samo pored njenog kreveta u bolnici nego i pred njenim otvorenim grobom. Ja sam s njom radio i pre "Alo, Alo", od 1979. Izgubio sam najboljeg prijatelja - rekao je glumac.

Karmen Silvera je preminula 3. avgusta 2002. godine u 80. godini.

Autor: J. V.

#Gordon Kej

#Intervju

#preminuo

'