AKTUELNO

Ona je zaista prošla put od trnja do zvezda.

Jedna od najlepših holivudskih glumica svih vremena Šarliz Teron imala je veoma buran i težak život, a po njenoj životnoj priči mogao bi da se snimi film.

Foto: Tanjug AP/Richard Shotwell

Šarliz je rođena 7. avgusta 1975. godine u malom mestu Benoni, u bilzini Johanesburga u Južnoafričkoj republici. Odrasla je na porodičnoj farmi zajedno sa svojim roditeljima. Njen otac, bio je alkoholičar koji je godinama maltretirao i zlostavljao njenu majku, a kada je glumica imala petnaest godina, njena majka ubila je njenog oca u samoodbrani.

Iako je ovaj stres i te kako uticao na nju, ona se već sa 16 godina odselila u Milano gde je počela da radi kao model, a nekoliko godina kasnije se preselila u Njujork. Ona je želela da postane balerina i u tome je bila veoma uspešna, ali je tada živela veoma teško i nije imala ni prebijene pare.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss

Uprkos talentu i trudu, Šarliz je morala da se odrekne ove karijere, kako zbog novčane situacije, tako i zbog povrede kolena koju je doživela. Zbog svega toga je upala u duboku depresiju.

Ona je kao dete patila od žutice, što je prozrokovalo velike dentalne probleme, pa je ona tokom jednog intervjua izjavila da do 11. godine nije imala zube.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss

Sreća joj se osmehuje 1996. godine, kada je dobila svoju prvu ulogu, a već tada je upala u oko mnogim kritičarima. Za ulogu u filmu "Monstrum" iz 2003. godine dobila je prestižnu nagradu, Oskara.

Autor: R.L.

#Šarliz Teron

'