AKTUELNO

Svi pričaju o njima!

Sve oči sveta juče bile su uprte u britansku kraljevsku porodicu jer je održan krizni samit koji je kraljica sazvala nakon što je najmlađi bratanski kraljevski par, princ Hari i njegova supruga Megan Markl, odlučio da se udalji od kraljevske porodice i postanu "finansijski nezavisni".

Foto: Tanjug

I dok javnost polemiše šta se dešavalo na sastanku, strani mediji pišu da je Hari pre početka sastanka kraljevske porodice, imao razgovor nasamo sa kraljicom Elizabetom, nakon čega su im se pridružili ostali članovi porodice, a Megan se navodno uključila iz Kanade putem konferencijskog poziva, ali samo na kratko.

Samit, koji je trajao skoro četiri sata, uključivao je rasprave o finansijama, bezbednosnim aranžmanima i kako će Megan i Hari provesti svoje vreme podeljeni između Kanade i Velike Britanije.

Princ Čarls je upozorio par da će morati da finansiraju sopstveni način života, a da ne naruše svoje prezime ili kraljevski brend.

Foto: Tanjug AP/John Stillwell/Pool Photo

Kako su Hari i Megan ostali pri svojoj odluci, nakon kriznog samita na kom se odlučivalo o sudbini njih dvoje, Elizabeta II se oglasila i javno podržala svog unuka i njegovu suprugu.

Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivne diskusije o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo njihovu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo im želeli da ostanu sa nama kao stalni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive samostalnijim životom, a da pri tom ostanu deo moje porodice. Hari i Megan su jasno stavili do znanja da se u svom novom životu odriču pomoći kraljevske porodice. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Saseksi provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja koja moja porodica treba da razreši i ima još posla koji treba obaviti, ali tražila sam da konačne odluke budu donete u narednim danima - rekla je kraljica Elizabeta.

Foto: Tanjug AP/Chris Jackson/Pool

Autor: Pink.rs

#Elizabeta II

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari

'