AKTUELNO

Mnogima je bilo čudno i iznenađujuće što je Hari odabrao holivudsku glumicu, slavnu ženu i razvedenu.

U kapeli Svetog Đorđa u Vindzorskom dvorcu su se 19. maja 2018. godine venčali princ Hari (36) i Megan Markl (39). Od tog sudbonosnog "da" prošli su mnoga iskušenja, upone i padove, a na leto postaju roditelji drugi put.

Mnogima je bilo čudno i iznenađujuće što je Hari odabrao holivudsku glumicu, slavnu ženu i razvedenu. Njihova ljubav je počela 2016. godine, kada su, na nagovor prijatelja, izašli na prvi sastanak na slepo i zaljubili su se na prvi pogled.

Do trećeg sastanka već su spavali pod zvezdama u Bocvani. Nedugo nakon, Megan se vratila u Toronto kako bi snimala seriju "Suits", ali par se u tajnosti sastajao nekoliko nedelja. Hari je čak i stigao na set serije, što je u visokom londonskom društvu pokrenulo nagađanja o njihovoj vezi.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

Njihova ljubavna priča nije ostala dugo skrivena, paparaci su ih pratili u stopu pa su postali glavna tema tabloida. Markl se zbog toga osećala loše, jer je u svemu bilo puno neistine. No, princ Hari tada je uputio otvoreno pismo Kensingtonskoj palati, kojim je pokazao kako je zaljubljen u Megan. Spojila ih je i ljubav prema humanitarnom radu jer su oboje vrlo angažovani na tom polju.

Službeno su se prvi put zajedno pojavili u Torontu za vreme Invictus igara, odnosno takmičenje ranjenih veterana koje je 2014. osnovao Hari. Princ je tom prilikom odlučio da predstavi Megan svetu.

Nakon što je upoznala kraljicu Elizabetu (95), Megan je otkazala angažman u seriji "Suits" i se preselila u Harijev dom unutar Kensingtonske palate.U novembru 2017. par se verio, a 2018. godine su se venčali. Godinu dana nakon dobili su sina Arčija.

U januaru 2020. godine odstupili su sa kraljevske dužnosti, što su im nakon pregovora odobrili Vindzori. Do kraja marta, započeli su nov život i sa sinom se odselili u Kaliforniju i nastavili da se bave humanitarnim radom.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Onda su 14. februara 2021. godine objavili kako očekuju drugo dete i zatim objavili kako ne planiraju da se vrate u Veliku Britaniju.Nedugo nakon, u velikom intervjuu sa Oprom Vinfri ispričali su detalje o trudnoći, selidbi i Meganinoj borbi sa mentalnom bolesti. Otkrili su i mračnu stranu kraljevske porodice, a intervju je pratilo preko 17.000.000 gledalaca.

Inače, oni svakog 19. maja međusobno poklanjaju tradicionalne darove za godišnjicu braka. Prve godine bili su to darovi povezani sa papirom, a Megan je tada ispisala svadbeni govor na papir i uokvirenog ga poklonila Hariju. 

Druge godine, tradicija nalaže, pokloni moraju biti povezani sa pamukom. "Pamučne isprepletene niti simbolizuju dublju povezanost koja dolazi sa vremenom".

Tradicionalni poklon za treću godišnjicu je predmet od životinjske kože, kao simbol nečega što postaje sve bolje sa godinama.

Autor: M.K.